Intimate Family HangOut

Our client had a narrow and underused back/side yard that consisted of a single tree with a small area of grass and mulch.  They wanted an extension of their existing concrete slab patio with privacy from the alley for a family hangout.  They also wanted a space to grow vegetables and compost.

Budget prohibited treatment of the existing concrete slab so we created an adjacent lower level patio to be used as a seating area which was perfect for a family hang out area.  An overhead pergola with a built in privacy screen and benches around a fire pit gave the space an intimate, enclosed feel.  All grass was removed and planted paths were added from the seating area to the front and back gates.  A raised vegetable bed was added on one side.  On the other side, the compost and air conditioner were screened from view.

Stapleton Scoop Article:
http://www.stapletonscoop.com/maximizing-outdoor-space-stapleton/

Client Testimonial:

“We had a long, narrow side yard that faced the alley and it was a totally unusable space with nothing but grass and mulch. My husband and I knew we wanted an extend patio space, privacy and shade but we had a hard time envisioning what we could do with it. Sarah did a great job taking our wish list and turning it into something that made the space totally amazing! She suggested things that I would not have thought of and picked out an amazing array of flowers and shrubs that bloom from Spring through Fall. The whole process was simple and having her oversee the project construction made it even easier! We spent more time out outside the summer it was finished than we had in the first three years we lived in the house!”
– Matt and Kristen Tenney